Le gasesti pe Facebook, in ziarele romanesti, la evenimente si realizezi ca prezenta copiilor romani la activitatile comunitatii romanesti din Ontario e tot mai mare.

Indiferent ca esti in Toronto, Oakville / Halton, Hamilton, Kitchener sau Ottawa, scolile romanesti au dezvoltat alte actitivitati pe langa cele de invatare a limbii romane.

Vorbesc Romaneste Oakville Romana

Prezenta lor a devenit atat de importanta incat romanii au inceput sa caute in Google folosind cuvinte romanesti… si nu ma refer la cautarile pentru ‘scoala in limba romana’ sau ‘ scoala romaneasca’ in anumita localitate.

Vorbesc Romaneste Oakville

Ma refer la ‘curs de dansuri populare pentru copii’, ‘curs de cusaturi’, ‘curs de arta’, ‘curs de matematica’, ‘ziua copilului’ sau ‘sarbatoarea iei’.

Vorbesc Romaneste Oakville

Adaugati numele unei localitati la cuvintele de mai sus ( curs de cusaturi toronto, curs de matematica oakville , ziua copilului kitchener ) si vezi gasi oferte romanesti pentru copii romani.

Vorbesc Romaneste Oakville

Argumentele sunt simple:

  • Expunerea la activitati si cursuri in limba romana
  • Expunerea la cultura si traditiile romanesti
  • Dezvoltarea relatiilor sociale intre copiii romani
  • Sustinerea romanilor/organizatiilor romanesti care ofera servicii/activitati de calitate copiilor

Acest mesaj e pentru cei care cred ca e important sa transmitem copiilor limba si traditiile romanesti, pentru cei care cred ca instructorii si organizatiile romanesti pot oferi ceea ce au nevoie copiii romani.
Sa ne vedem cu bine si un 2017 grozav va dorim!

Octavian Nastase @VorbescRomaneste