Mihaela Nastase profil

Cu Ac și Ață

“Cu Ac și Ață” este un curs de cusături oferit de Mihaela Năstase copiilor dornici să învețe să coasă semne și simboluri românești. Este o extindere a expunerii lor la cultura și tradițiile strămoșești sub o altă formă, cea a înțelegerii și descifrării portului popular.

curs de cusut Oakville la gherghef si bratara

Vom face cunoștință cu ghergeful, cu etamina, cu acul și ața, și ne vom deprinde cu migăloasele cusături de bază, cu tehnica și denumirea lor. Până la finalul cursului, fiecare va avea ocazia să realizeze după propriile puteri și nivel de îndemânare câte o piesă cusută, fie ea o brățară, un semn de carte sau o trăistuță.

Here you can create the content that will be used within the module.

Cursul se va desfășura în incinta Școlii St. John Paul II Catholic Elementary School, sâmbăta, începând cu ora 12:00 PM (după cursurile din cadrul Programului de Limba Română oferit de HCDSB) și va dura câte 2 ore.

Acest curs este gândit și pregătit pentru copii cu vârste peste 7 ani.
Grupa va fi formată din 4-6 copii.

Există și o variantă a cursului pentru copii de 5 și 6 ani, axată mai mult pe proiecte de îndemânare și mai puțin pe cusături populare românești. Pentru această categorie de vârstă cursul va dura doar o oră.

Deși se dorește a fi oferit în prelungirea Programului de Limba Română, și este susținut și administrat de comunitatea Vorbesc Românește în colaborare cu HCDSB, înscrierea la Cursul “Cu Ac și Ață” nu este condiționată de participarea copiilor la Programul de Limba Romană. Oricine copil este binevenit.

Detalii exacte despre adresă și date de contact puteți găsi în coloana din dreapta.

Cursul se califica pentru ‘Children’s Arts Tax Credit’.

 

Pentru inscrieri completati formularul de aici (clic pentru inscriere).