Tematica zilei a fost “Ridichea uriașă”, fructele și legumele.

Ziua a început cu o sumedenie de legume și fructe pe care le-am analizat, le-am descris și apoi le-am separat în 2 grupe. Am învățat astfel denumirea lor în limba română și la ce ne folosesc. Pătrunjelul ne-a dat puțin de furcă pentru că seamănă cu morcovul și-l folosim și pe el în ciorbă dar spre deosebire de fratele lui mai vestit are și frunzele comestibile și foarte aromate. Vedeta zilei a fost însă ridichea și povestea ei.

Vorbesc Romaneste Oakville

După vizionarea poveștii Ridichea uriașă am citit-o împreună și ne-am confecționat mici machete pentru a putea pune în scenă în zilele următoare un mic teatru de păpuși.

Sala de sport ne-a așteptat pregătită cu mingi, cercuri, corzi, panglici și curse cu obstacole.

In partea a doua a zilei am continuat cu abordarea fructelor și a legumelor văzute prin ochii artistului Giuseppe Arcimboldo, un mare pasionat al botanicii.

Vorbesc Romaneste Oakville

Acesta a realizat portretele celor de la curtea împăratului roman Maximilian folosind fructe, legume, flori și alte elemente ale naturii. În zilele noastre acest artist neobișnuit și greu de clasificat a inspirat producătorii filmului The Tale of Despereaux care au creat personajul Boldo, un duh – maestu al supelor. Am creat și noi la rândul nostru mici portrete efemere, aspectuoase și mai ales delicioase.

Pentru mai multe imagini de luni apăsați pe oricare din fotografiile de mai jos și derulați galeria foto.