NOU – Colecția de mărțișoare cusute

Cu admirație și drag pentru frumosul pur românesc, anul acesta, cu ocazia Mărțișorului, ne-am apropiat mai mult de tradiție.

Simboluri românești, cusute cu minuțiozitate cu fir auriu, cu roșul dătător de viață, cu negrul bogăției și al pământului și albul purității, sunt montate manual cu mare grijă sub formă de mărțișor și doresc a răspândi povestea lor mai departe.

Și în acest an mărțișoarele sunt însoțite de o mini felicitare (INSERT) ce are inserată, în limba engleză, povestea Mărțișorului, originea acestei sărbători și tradiția ei în diferite zone balcanice. Dorim astfel să promovăm unicitatea, autenticul și cultura românească dincolo de granițele comunității românești.

Fondurile strânse în acest fel vor fi folosite pentru susținerea Programului de Limba Română HCDSB Oakville, a activităților extrașcolare și a taberelor oferite în limba română pentru copiii din regiunea Halton și împrejurimi.

Mulțumim tuturor celor ce contribuie și în felul acesta la promovarea tradițiilor românești și la dezvoltarea programelor educative organizate pentru copiii românilor stabiliți peste ocean, în dorința de a-i aduce mai aproape de rădăcinile strămoșești și de a-i ajuta să-și înțeleagă identitatea.

Pentru a vedea câteva exemple apăsați pe oricare din imaginile de mai jos și derulați galeria foto:

Colecția de mărțișoare-medalion

Cu mai mare varietate decât anul trecut, această colecție vă este deja cunoscută. Insertul este opțional dar este oferit gratuit tuturor celor ce îl solicită.


Florile
sunt un simbol universal al primăverii, al revenirii la viață, dar pentru români au o semnificație aparte, mai ales atunci când sunt dăruite celor dragi. Ele reprezintă fragilitatea și frumusețea feminină și au fost dintotdeauna, în cultura noastră, oferite de bărbați în semn de respect și de admirație femeilor din viața lor, fie mamă, soție, fiică, prietenă, rudă sau doar cunoaștintă. Un buchet de flori aduce întotdeauna un zâmbet pe buzele celei care-l primește.

Cu acest gând a fost creată această colecție de mărțișoare menită să însoțească florile oferite mamelor în ziua de 8 Martie.

Și din nou mulțumim celor ce ne ajută să ducem mai departe acest obicei și în felul acesta să-l transmitem și copiilor noștri.

Mai multe exemple de marțișoare puteți viziona apăsând pe oricare din imaginile de mai jos și derulând galeria foto:

Am primit martisoarele. Sunt foarte dragute.
Merci frumos.

Atata migaleala cu cele cusute, multa munca. Bravo
voua!

Eu si Sonia o sa le purtam cu
drag!
Mihaela”

DE CITIT CU ATENTIE:

  • Informatia dvs personala va fi pastrat confidentiala.
  • Martisoarele s-ar putea sa nu fie exact ca cele prezentate in galeria foto.
  • Fiecare comanda trebui confirmata de Vorbesc Romaneste, cand se va specifica si modalitatea de plata.
  • Daca martisoarele trebuie trimise prin posta, se va adauga costul transportului, care va va fi comunicat inainte de a plati.
Insert:

Mărturii

“Un program de excepție. Mulțumim din suflet întregii echipe "Vorbesc Românește" pentru dedicația și grija extraordinară pe care le arătați când ne dați posibilitatea atât copiilor noștri dar și nouă părinților să ne menținem limba, tradițiile și obiceiurile. Fiți binecuvântați!”

Ana-Maria Contulescu