Am început să ne cunoaștem mai bine sâmbăta aceasta decupând și lipind imagini și cuvinte sau desenând activități ce ne plac și activități ce nu ne plac. Materialele Twinkl (www.twinkl.co.uk), la fel ca sâmbăta trecută, ne-au fost de mare folos. Fiecare copil a avut ocazia ca între timp să vină la colțul bibliotecii, să vorbească despre cartea pe care a primit-o săptămâna trecută, să o noteze pe o „cărămidă” ce va sta la baza “Castelului Poveștilor” și să-și aleagă o carte nouă pentru săptămâna viitoare. Ne propunem să construim un castel cât mai mare până la sfârșitul anului școlar. Spor la citit, copii!

Vorbesc Romaneste Oakville

În a doua parte a zilei am vorbit despre literele alfabetului românesc și sunetele lor și am descoperit că există multe asemănări cu alfabetul limbii engleze dar și deosebiri. Concentrându-ne pe diferențele dintre cele două, am ajuns la diacritice. Aici am poposit mai mult și cu ajutorul poeziei “Litere surori și frați”, pe care o vom aprofunda data viitoare, am aflat că fiecare literă are “personalitatea” ei: T este timid și tandru, Ț e țanțoș flăcăiandru, S și Ș sunt două surioare vesele, A, Ă, Â sunt trei frați gemeni … și tot așa.

Ziua a fost din nou prea scurtă și a trebuit să ne oprim, dar sper ca până sâmbătă, peste două săptămâni (sâmbăta următoare e liberă), fiecare copil să reușească să învețe cât mai multe strofe. Ce vom face cu ele? Veți afla data viitore.

Vă aștept cu drag,
Mihaela Năstase

Pentru mai multe imagini de la clasă puteți „răsfoi” galeria foto de mai jos: