După o vacanță binemeritată ne-am reîntâlnit la școala românească. A fost o adevărată bucurie să revăd fețe dragi și să cunosc copii noi, dornici să învețe mai multe despre țara lor sau a părinților lor, să își îmbogățească vocabularul și cunoștințele.

Am pornit din nou la drum, cu forțe proaspete, cu idei noi, cu noi așteptări. Așteptări pe care fiecare dintre noi a avut ocazia să le exprime și cu care am împodobit “ Copacul înțelepciunii”.

Și ca la orice nou început, am stabilit regulile grupei, ne-am reamintit ce este respectul și am semnat legământul clasei. Am promis nu numai să fim respectuoși ci și să evităm a spune “Nu știu”, „Nu pot” și „Nu vreau”. Și am mai promis că, la Școala românească, VORBIM DOAR ROMÂNEȘTE .

Pentru a ne cunoaște mai bine am scris fiecare un acrostih pe care l-am împărtășit cu colegii noștri. A fost o primă ocazie să repetăm adjectivele și să ne aducem aminte cum le acordăm cu substantivele pe care le descriu.

Fiecare copil a avut ocazia să împrumute câte o carte de la biblioteca clasei. Aștept cu nerăbdare impresiile lor pe care vor avea ocazia să le împărtășească cu colegii. Recomandarea făcută de ei colegilor cântărește mai greu decât cea a instructorului ☺

Am inaugurat și un mic dicționar al clasei pe care l-am intitulat „Pe drumul cunoașterii” pe care am notat deja cuvintele învățate azi. Acesta va fi mereu prezent pe tablă, vom adăuga cuvinte noi în fiecare săptămână și vom vedea astfel progresul făcut în această călătorie în care am pornit împreună.

Am încheiat ziua sărbătorind copiii născuți în luna septembrie. Și așa cum ne-am obișnuit deja de atâția ani, cei doi sărbătoriți au primit din partea școlii câte o carte în limba română și câte o felicitare scrisă de către colegii lor. La mulți ani, dragi copii! Vă doresc să aveți un an minunat și sper să citiți cu plăcere cartea primită în dar.

Vă aștept cu drag săptămâna viitoare pentru a continua călătoria începută azi..

Oana Dragalin