Azi a început prezentarea afișelor. Cele mai harnice și rapide au fost cele mai mici eleve din clasă. Au făcut o treabă grozavă începând cu caracterizarea programului și terminând cu enumerarea celor mai importante amănunte ale programului de limba română: “oferă jocuri, scenete iar temele sunt foarte ușoare” Sâmbăta următoare vom asculta alte prezentări.

Vorbesc Romaneste Oakville

Am avut apoi parte de recitări ale poeziei Limba, a Leonidei Lari, iar după ce am împrumutat cărți de la bibliotecă ne-am apucat de un nou proiect: “Cine suntem și de unde venim”. Acest proiect are ca scop atât cunoașterea locurilor de unde ne tragem cât și de a de a da prilejul părinților de a le povesti copiilor despre originile lor, despre cele mai dragi amintiri “de acasă”.

Odată ce vor aduna informații și povești, se vor apuca de treabă. Deși proiectele vor avea și câteva elemente comune, este alegerea fiecăruia ce va dori să împărtășească cu colegii: locuri pe care le-au văzut în vacanțele petrecute în România, rețeta unei prăjituri pe care le-o gătește bunica atunci când o vizitează, muzee pe care le recomandă și colegilor lor…

Deci, dragi părinți, vă îndemn să depănați amintiri împreună cu copiii dumneavoastră și să le povestiți cât de frumoasă este țara noastră!

Oana Dragalin