Grupa 4 – 6 ani a început noul anul şcolar în limba românǎ cu emoţii, entuziasm şi bucurie. Emoţiile au fost pentru cei care ne-am pǎşit pragul pentru prima datǎ iar entuziasm şi bucurie pentru cei care şi-au regǎsit prietenii dupǎ o vacanţǎ binemeritatǎ.

De dimineatǎ ne-a întâmpinat nelipsitul nostru prieten “Steluţǎ”, cǎruia i-am spus numele şi i-am cântat cântecul “Bunǎ dimineaţa”. El ne-a adus steluţe, ne-a prezentat regulile clasei şi ne-a îndemnat sǎ fim cuminţi şi ascultǎtori atât la şcoalǎ cât şi acasǎ.

Vorbesc Romaneste Oakville

Tematica zilei a fost “De ce venim la şcoala în limba românǎ şi de ce trebuie sǎ vorbim româneşte”. Pǎrerile au fost împǎrţite iar concluzia a fost cǎ “venim la şcoala în limba românǎ sǎ invǎţǎm sǎ vorbim româneşte pentru a putea comunica cu pǎrinţii, bunicii, familia şi prietenii din România dar şi cu toţi oamenii de acolo atunci când vom merge acasǎ în România”.

Apoi am exersat scrierea numelui şi a vârstei, ne-am desenat chipul şi mânuţele şi am colorat fişe cu prima zi de şcoalǎ şi cu prietenii din ghiozdan.

Nu a lipsit pauza de joacǎ, atât afarǎ în parcul de joacǎ al şcolii dar şi în clasǎ. Ȋn clasǎ am construit puzzle, turnuri şi castele şi am plimbat maşinute pe covor. Fiecare copil şi-a prezentat cu entuziasm, în limba românǎ, obiectul construit sau jucǎria aleasǎ.

Ne-am încheiat ziua rǎsfoind cǎrţile din biblioteca clasei şi împǎrtǎşindu-ne impresiile primei zile de şcoalǎ în limba românǎ. Dragi copii, vǎ doresc mult success în noul an şcolar şi vǎ aştept cu mult drag sâmbǎta viitoare la şcoala în limba romanǎ.

Dana Udvar