scoala romaneasca bine ati venit Oakville
Programul de Limba Română – HCDSB
Programul de Limba Română oferit de Halton Catholic District School Board (HCDSB) face parte din Programul de Limbi Străine oferit în regiunea Halton și se adresează copiilor români cu vârste cuprinse între 4 – 14 ani .

Proiect finanţat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Ministerului pentru Românii de Pretutindeni

Calendarul pentru anul scolar 2019-2020:
Sept: 14 (inregistrare), 21, 28
Oct: 5, 19, 26
Nov: 2, 9, 16, 30
Dec: 7, 14
Ian: 11, 18, 25
Feb: 1, 8, 22, 29
Mar: 7, 28
Apr: 4, 25
May: 2, 9, 23, 30
June: 6

scoala romaneasca bine ati venit Oakville

Copiii au ocazia ca în fiecare sâmbătă să se întâlnească, să lege prietenii, să cânte, să recite și să se joace în limba română, să-și îmbogățească vocabularul, să-și îmbunătățească modul de exprimare, să învețe să scrie, să citească, să afle despre scriitorii și poeții români, să parcurgă crâmpeie din istoria României. Învață despre portul și tradițiile noastre și sărbătoresc alături de noi bucuria de a face parte dintr-o comunitate românească frumoasă.


Înscrieri în acest program se pot face pe tot parcursul anului. Fișa de înscriere o puteți descarca de aici iar după completare o puteți trimite pe adresa scoalaoakville@gmail.com.

Programul de Limbă Română se desfășoară anul acesta în interiorul școlii St. John Paul II Catholic Elementary School. Detalii despre locație și datele de contact ale instructoarelor le puteți găsi în coloana din dreapta.

Pentru a fi la curent cu noutatile, va rugam sa va asigurati ca sunteti pe lista noastra de distributie.

Apasă pe oricare din imaginile de mai jos pentru a deschide galeria foto.

Parintii despre scoala romaneasca Oakville:


“Școala romaneasca (actual Programul de Limba Romana HCDSB Oakville – 2016) este un crâmpei de lumina si de regăsire a acelor romani frumoși care își dedica timpul si energia pentru a menține cultura romană copiilor, pentru a le oferi Capra cu trei iezi, Fata babei si fata moșului si sper eu si Cireșarii, acestea fiind ultimele povesti ascultate de Ilinca. Intr-o lume in care suntem îmbibați de alte limbi si culturi, menținerea limbii romane e la copii un efort constant pentru părinți.

Singurul meu ajutor il reprezintă școala romaneasca si voi, oamenii din ea. Am venit pt prima oară pt ca am întâlnit-o pe Mihaela la un curs de înot si am rezonat imediat. Nu știam pe atunci ca acea întâlnire va deschis un drum nou, drumul in care fetița mea pe lângă Monster High se mai poate bucura si de poveștile cu care am crescut eu.

Va mulțumesc ca ne țineți aproape de ce ne-a fost drag si ca oferiți lucrurile acestea copiilor noștri.”

Cu drag si cu respect,

Diana V. – Oakville