Oakville, 3 iunie 2017 – o zi obisnuita pentru multi, dar nu si pentru elevii, parintii, bunicii si instructoarele Programului de Limba Romana-HCDSB, Oakville.

Aceasta zi a marcat pentru noi sfarsitul anului scolar 2016-2017 – an plin de succes si mari sperante pentru viitor.

Am avut bucuria , anul acesta, de a lucra impartiti in 4 clase ceea ce ne-a usurat cu mult procesul de invatare, copiii fiind plasati in grupe de varsta mult mai omogene.

Multumim echipei de instructoare care au muncit intregul an pentru a pregati activitati interesante, pentru a creea fise de lucru, jocuri didactice, decoruri si pentru a adapta piese de teatru.

Echipa noastra a crescut: suntem acum 4 instructoare si doua suplinitoare de nadejde. Pe parcursul anului si-au oferit ajutorul voluntari, atat din randul elevilor de liceu (multumim Luca, Adrian si Alex), precum si din randul parintilor ( Viktor Ardeljan si Petronela Vasilencu va ramanem recunoscatori).

Serbarea de sfarsit de an a fost un prilej de a vedea copiii cantand, recitand si interpretand scenete in limba romana.

Grupa 4-5 ani sub îndrumarea Danielei Bodnariuc împreună cu Grupa 6-7 ani condusă de Dana Udvar au prezentat sceneta “Abecedarul”.

Grupa 8-9 ani, a carei instructoare este Mihaela Năstase, gata pregatita de vacanta a incercat sa resolve o mare dilemă. In culise copiii au intrat intr-o discuție aprinsă despre locul cel mai potrivit de a-ti petrece vacanta: la mare sau la munte. Dupa dezbateri aprinse ne-au convins ca cea mai buna solutie e sa mergem si la mare si la munte. Suntem de acord cu ei.

Copiii din grupa10-13 ani, condusă de Oana Dragalin, au prezentat schita: “Un amănunt” de Mircea Sântimbreanu si scenetele: La cirese si Pupaza din tei, adaptate dupa Amintirile din Copilarie ale lui Ion Creanga.

Cu mare emotie ne-am luat ramas bun de la absolventii clasei a VIII-a, dar ii asteptam cu drag la toamna ca voluntari. In incheierea serbarii copiii au fost rasplatiti pentru munca depusa de-a lungul anului si au primit diplome si carti in limba romana oferite de Vorbesc Romaneste cu suportul Biroul Relații cu Diaspora (BRD) al Republicii Moldova.

Aducem multumirile noastre lui Grigore Tonu – operatorul nostru de sunet. Microfoanele fara fir folosite de grupa 10-13 ani au fost achizionate din bugetul pus la dispozitie de BRD Moldova.

Multumim tuturor parintilor care au contribuit la succesul acestei serbari oferind copiilor gustari si bauturi racoritoare sau implicandu-se in partea organizatorica si asigurand buna desfasurare a evenimentului.

La final, atat copiii cat si adultii au fost invitati sa se bucure in aer liber de vremea minunata si sa sarbatoreasca Ziua Copilului prin activitati organizate de Vorbesc Romaneste, in cadrul Picnicului Copiilor Oakville 2017.

Pictura pe fata, lectii de dans, concursuri si jocuri distractive au fost doar cateva din punctele de atractie ale zilei. Ne-am amuzat cu mic cu mare de alergarea cu saci, de X si O propus de data aceasta intr-o forma mai dinamica, de volei, de fotbal si ‘frisbee’, de panglici, cercuri, mingi si baloane colorate.

Nu a lipsit nici tombola ce a avut diverse premii pe toate gusturile si care a culminat cu Premiul cel mare, oferit cu generozitate de Gym Magic Gymnastics Club Burlington: un ‘Birthday Party Coupon’ pentru 12 persoane.

Bauturile racoritoare, crenvurstii, pizza si fursecurile au astampara foamea participantilor si au da un plus de energie. Intr-un cuvant a fost o zi de care ne vom aminti cu drag.

Va asteptam la urmatorul eveniment, in 17 iunie 2017, in Oakville, la Sarbatoarea Iei, in regim de sazatoare, unde oricine este binevenit. Detalii pe website-ul www.vorbescromaneste.com/ia