La sfârșit de tabără, cu costume și machiaj am așteptat părinții și împărțiți pe 3 grupe am prezentat povestea Gruffalo în 3 variante de interpretare. Mai jos puteți viziona înregistrările fiecărei grupe:

Grupa 1:

Povestitor: Giulia
Șoricel: Sonia
Vulpea: Bianca
Bufnița: Daria
Șarpele: Felicia
Gruffalo: Ștefania


Grupa 2:

Povestitor: Ștefania
Șoricel: Diana
Vulpea: Olivia
Bufnița: Eddie
Șarpele: Ilinca
Gruffalo: Ana


Grupa 3:

Povestitor: Ana
Șoricel: Ana Maria
Vulpea: Sarah
Bufnița: Alexandra
Șarpele: Bianca
Gruffalo: Ștefania


Secvente din activitatile sportive:

Pentru mai multe imagini de la clasă puteți “răsfoi” galeria foto de mai jos:

Tabăra de Primăvară – 2017 – LUNI

Prima zi de tabără a acestui an a fost o zi animata, plină de activități și proiecte. Data de 13 nouă ne-a purtat noroc. ☺ Ziua noastră a început la 7 dimineața, când au sosit primii copii, puțin somnoroși dar pregătiți pentru o zi plină. S-au bucurat să se revadă și s-au grupat la mese după plac alegându-și jocurile preferate.

Imediat ce au ajuns aproape toți copiii am început câteva jocuri de stimulare a comunicării în limba română – “Ghicește ce personaj ești” și „Găsește-ți perechea și scrie pe tablă cât mai multe cuvinte ce încep cu litera formată”. Participarea a fost 100%.

Și pentru că ne-am dezmorțit puțin limba română am privit prezentarea poveștii “Gruffalo” de Julia Donaldson și Axel Sheffler cu care avem planuri mari săptămâna aceasta. Am împărțit textul și ne-am apucat să-l citim pe roluri. Și ca să fie mai amuzant ne-am folosit de teatrul nostru de păpuși improvizat și câteva jucării de pluș. Strădanie mare!

Nu a trecut mult timp și au sosit instructoarele de matematică (Daniela Bodnariuc și Sanda Mura-Cozma) pregătite cu jocuri distractive. Au împărțit copiii pe echipe pentru a se întrece care mai de care să rezolve probleme de perspicacitate și strategie și am început să ne punem mintea la contribuție folosind bețișoare de lemn, careuri și zaruri. Și pentru că tot le aveam la dispoziție ne-am apucat să construim o mini-catapultă folosind doar bețișoare și elastice.

După pauza de prânz am continuat joaca în sala de sport cu o variantă mai activă a lui „X și O”, „Atenție la neatenție” cu bețe de lemn, „Tară, țară vrem ostași”, mingi, cercuri și alte jucării.

După ce ne-am obosit bine am revenit în sala de clasă pentru a ne relaxa și calma cu 2 mici proiecte de artă: un puzzle pictat … tot pe bețe de lemn ☺ pe care-l vom testa în zilele următoare și un tablou cu vestitoare ale primăverii.

Ziua a trecut repede. Ninsoarea s-a așezat pe neobservate uitând parcă în ce anotimp intrăm și amenințându-ne că va închide școlile pentru ziua de marți. Dezamăgire mare.

Detalii cu activitățile zilelor următoare vor urma curând,
Mihaela, Oana și Octavian

Tabăra de Primăvară – 2017 – MIERCURI

Miercuri dimineața ne-a așteptat pe mese „Jurnalul de vacanță” în care am început să scriem ce am făcut luni și marți și care au fost activitățile noastre preferate. Citindu-l peste câțiva ani ne vom aduce aminte cu bucurie de momentele petrecute în tabără și, mai mult decât atât, de felul în care ne-am simțit.

Jocul “Ghicește obiectul” i-a amuzat pe mulți iar pictura sub formă de puzzle realizată luni pe bețișoare de lemn a creat o adevărată întrecere în a reuși să descifrăm cât mai multe imagini create de colegii noștri.

Jocurile matematice au fost și astăzi foarte distractive, Daniela Radu Bodnariuc fiind pregătită cu noi probleme de rezolvat. După pauza de prânz, ajunși la sala de sport, Octavian ne-a învățat un altfel de fotbal care a creat multă animație și a stârnit râsete și veselie. Cercurile, panglicile și corzile nu au fost lăsate nici ele să se odihnească prea mult.

Odată ajunși în sala de clasă ne-am reîntâlnit cu Gruffalo și cu ajutorul minunatelor materiale twinkl am analizat textul și cuvintele necunoscute, am descris cel mai fioros personaj, am reconstituit povestea și am căutat cuvintele ascunse în careul de litere amestecate. Ne-am împărțit apoi in patru echipe și am început un proiect care pentru următoarele două zile ne va menține atenția și ne va solicita atât creativitatea cât și spiritul de echipă și modul de a colabora cu celalți colegi. Așa am început să construim pădurea lui Gruffalo din pietricele, mușchi, crenguțe, hârtie colorată, cartoane, căpăcele de ghindă iar personajele din plastilină.

Am mai avut timp să repetăm interpretarea poveștii, să ne familiarizăm mai bine cu rolurile și să începem a ne alege personajele preferate pe care dorim să le interpretăm în sceneta ce o vom prezenta părinților vineri.

Mai multe despre zilele următoare vom posta în curând.
Mihaela și Octavian

Tabăra de Primăvară – 2017 – JOI

Joi – o altă zi de tabără veselă și creativă – a început ca de obicei cu jurnalul de vacanță și jocuri, unul dintre favorite fiind de data aceasta șahul. Nerăbdători să continuăm planșele cu pădurea lui Gruffalo ne-am grupat din nou în echipe și am continuat să construim alei, copaci, tufe, cascade, lacuri și râuri și bineînțeles personajele din poveste și casele lor.

Ora de matematică a venit cu alte concursuri iar cea de sport cu noi întreceri. În perioada destinată proiectelor artistice am creat semne de carte din flori și frunze presate și laminate pe care le-am decorat cu mesaje frumoase care mai de care mai originale.

Și pentru că majoritatea copiilor și-au dorit să interpreteze personajul principal în sceneta pregătită pentru a doua zi, am organizat o audiție pe care fiecare copil a tratat-o foarte serios și la care s-a prezentat cu mare emoție. Cu nerăbdare au așteptat să afle ce rol au primit și de îndată ce au aflat s-au și pus pe repetiții.

În curând vom posta și rezultatul final,
Mihaela și Octavian

Tabăra de Primăvară – 2017 – VINERI

Și iată că a sosit și ultima zi de tabără, prea repede parcă pentru cât de multe am mai fi vrut să facem împreună.

Am dedicat această zi activităților noastre preferate pe care le veți vedea în albumul de mai jos dar cel mai mult ne-am ocupat de punerea în scenă a poveștii Gruffalo. Creativitatea copiilor a întrecut cu mult așteptările noastre atât în pregătirea decorului cât și în interpretarea rolurilor. Giulia și Daria au renunțat chiar la mult îndrăgita oră de sport pentru a crea pădurea lui Gruffalo pe tabla ce va servi ca fundal iar Bianca și Sarah s-au străduit să decoreze cu flori de jur împrejurul ei pentru a da mai multă culoare scenei noastre improvizate.

Cu costume și machiaj am așteptat părinții și împărțiți pe 3 grupe am prezentat povestea în 3 variante de interpretare. Ne străduim să pregătim un montaj pe care să-l postăm cât de curând.

La final, după ce machetele poveștii ne-au fost admirate, am tras la sorți care copil din fiecare grup va lua planșa acasă. Și ne-am despărțit cu greu și cu dorința de a continua experiența la vară. Până atunci vă așteptăm din nou în sălile de clasă ale Programului de Limba Română începând de sâmbătă, 25 martie.

Echipa Vorbesc Romaneste